Hlavní navigace

Regionalnitelevize.cz bude vysílat v Praze pozemně. V normě MPEG-4!

25. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Leoši Pohlovi, který za Regionální sítí 4 stojí, se tak daří naplňovat scénář, který nastínil pro DigiZone.cz loni v říjnu – nabídnout divákům zajímavou programovou nabídku do jara.

Významná expanze čeká tematický kanál regionalnitelevize.cz, který se věnuje zpravodajství ze všech koutů Česká republiky. Stanice začne podle informací serveru DigiZone.cz vysílat od pátku 1. března prostřednictvím pozemního vysílání (DVB-T) na území hlavního města. Program bude šířit operátor Prague Digital TV v rámci své Regionální sítě 4. DigiZone.cz to potvrdila ředitelka stanice Eva Stejskalová. Regionalnitelevizi.cz bude možné naladit na 46. kanálu z vysílačů Ládví, Strhov a Zelený pruh. Operátor použije pro distribuci programu kódování MPEG-4.

K TÉMATU: Pražskou Regionální síť 4 naplníme do jara, věří provozovatel. I programy v MPEG-4

Přenos signálu v normě MPEG-4 znamená, že diváci budou muset mít televizor nebo set-top-box s podporou tohoto standardu. V případě, že mají zařízení pouze s MPEG-2, uvidí pouze černou obrazovku, ale zvuk jim fungovat bude. Regionalnitelevize.cz bude vůbec prvním programem ve standardním rozlišení, který bude v rámci Regionální sítě 4 v normě MPEG-4 šířen. Operátor už takto nabízí Pražanům stanici ČT Sport HD, která je označena v názvu přídomkem Test. Po naplnění multiplexu a příchodu dalších zájemců by tak teoreticky mohlo dojít k vyřazení programu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Regionalnitelevize.cz plánuje spuštění programového průvodce na satelitu

O tom, že Prague Digital TV, operátor Regionální sítě 4, uvažuje o kódování stanic v normě MPEG-4, už server DigiZone.cz informoval loni v říjnu. Tato možnost je ve hře a v současné době ji zvažujeme, uvedl tehdy pro DigiZone.cz ostravský podnikatel Leoš Pohl, kterému se věnuje i dnešní hlavní článek. Pohlovi se navíc daří naplňovat scénář, který v téže době nastínil: Počítám, že do jara bychom mohli mít tuto síť plnou. Prague Digital TV chce fungovat jako operátor, který nabídne obyvatelům hlavního města v rámci svého multiplexu alternativu. V dohledné době tu odstartuje i Pohlova stanice Kino Svět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).