Hlavní navigace

Regionální televize R1 získala satelitní licenci

6. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 11. 2009

Společnost FTV Prima získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní (RRTV) satelitní licenci pro kanál R1. Ten vysílá v současné době v terestrickém digitálním multiplexu 2 na pozici stanice Prima Cool, která šíří svůj signál ve všední dny pouze v odpoledních hodinách, o víkendech i dopoledne. Šíření televizního signálu prostřednictvím družice bylo uděleno klasicky na dobu dvanácti let.

Značku R1 používají „primácké“ regiony (tedy regionální televize vlastněné firmou Regio Media, nikoli Regionální televizní agenturou) od loňského srpna, televize R1 měla od té doby připravené logo a grafický obal. R1 se ihned po svém startu nemusela obávat toho, že nebude mít co vysílat. Na základě licence, původně vydané pro Prima Klub, s upravenými licenčními podmínkami, jde o regionální zpravodajství a publicistiku – tedy to, co už vyrábějí a nabízejí regionální studia R1 v rámci odpojovaného vysílání u celoplošného hlavního programu Primy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).