Hlavní navigace

Regionální síť 1 žádá ČTÚ kvůli rušení rakouským vysílačem o nový kanál na Lipně

14. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Ivo Brabec v multiplexu z Vítkova Kamene šíří také vlastní informační kanál Cesty krajem, který má nabídnout nejen tipy na výlety, ale i zajímavé akce v okolí.

Provozovatel Regionální sítě 1, kterým je českobudějovický podnikatel Ivo Brabec, chce získat od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) povolení přeladit vysílač Lipno – Vítkův Kámen na jiný kanál. Serveru DigiZone.cz to potvrdil sám Brabec. Operátor by tak vyřešil problém, kterým je rušení rakouským vysílačem Salzburg – Gaisberg. Ten vysílá shodně jako lipenský vysílač na 29. kanálu a tím pádem ho ruší a způsobuje, že v některých lokalitách je možnost jeho sledování naprosto nemožná. Na reálnou kolizi obou vysílačů upozornili už v minulých týdnech server DigiZone.cz jeho čtenáři.

BRAND24

K TÉMATU: Nové kanály České televize jsou na Lipně nesledovatelné, ruší je DVB-T z Rakouska

Na Vítkově Kameni jsou problémy s Rakouskem, proto jsme požádali o koordinaci na 21. kanál, uvedl Brabec s tím, že někomu blíže nespecifikovanému tento vysílač pravděpodobně leží hluboko v žaludku. Kritika problémů, které se na Lipně objevily a byly popsány také v diskusním fóru na našem webu, je podle jeho slov neopodstatněná. Mám pocit, že některým lidem zkrátka vadí, že v této lokalitě vysílám, řekl českobudějovický podnikatel. Součástí Regionální sítě 1 v této oblasti jsou HD verze kanálu České televize, Déčko/ČT art a místní informační kanál Cesty krajem s tipy na výlety a pozvánkami na víkend.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).