Hlavní navigace

Radní nařknuli Kasíka z obcházení zákona, ředitel ČRo to veřejně odmítl

28. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 1. 2009

Za obcházení zákona označila Rada Českého rozhlasu v odpovědi na dopis náměstkyně ministra školství situaci, kdy do srpna loňského roku vysílala stanice ČRo – Radio Wave na analogové frekvenci 100,7 MHz z pražského vysílače Cukrák. Radní tak reagovali na dotaz náměstkyně na situaci okolo Radia Wave a obavy o likvidaci tohoto veřejnoprávního programu pro mladé.

BRAND24

Text odpovědi radní schvalovali na svém dnešním veřejném zasedání v Praze, a generální ředitel ČRo Václav Kasík proti pasáži o obcházení zákona protestoval. Podle jeho slov rozhlas v žádném případě zákon neobcházel, Radio Wave vzniklo jako samostatné studio ČRo, což odsouhlasila i tehdejší rozhlasová rada. Na základě tohoto rozhodnutí pak mohlo vysílat i analogově, a ne jen digitálně.

Podle radního Antonína Zelenky však Radio Wave vzniklo jako čistě digitální stanice a analogově nikdy vysílat nemělo. Na to generální ředitel ČRo dodal, že u studia ČRo není definované, jakým způsobem vysílá. Radní nakonec odhlasovali, že odpověď náměstkyni zašlou v původní znění i s pasáží o obcházení zákona, a generální ředitel ČRo může vznést písemnou námitku, která však nebude součástí této odpovědi a musí ji zaslat náměstkyni sám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).