Hlavní navigace

RadioTV: ČRo 4 spustí 13. ledna vysílání na VKV pro Prahu

2. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 12. 2005

Český rozhlas 4 – Radio Wave, nový okruh pro mladé, chystá od ledna vysílání v FM pásmu pro Prahu a střední Čechy. Podle serveru RadioTV, který se odvolává na dva nezávislé zdroje blízké ČRo, rozhlas hodlá „čtyřce“ přepustit frekvenci 100,7 MHz/50kW z vysílače Cukrák, na které dnes vysílá ČRo Region. Mluvčí rozhlasu Ladislav Pavlík tuto informaci nepotvrdil, nicméně řekl, že stále ještě není jisté, zda se ČRo 4 bude skutečně jmenovat Radio Wave.

Tipy C

Důvodem může být skutečnost, že si internetovou doménu www.radiowave.cz registrovala jistá soukromá osoba. Ředitelem ČRo 4 se podle RadioTV stal bývalý šéf marketingového oddělení ČRo Karel Zýka, šéfredaktorem Ladislav Kylar, který dříve vedl redakci vysílání pro mládež na ČRo 2 – Praha. Od února by se program ČRo 4 měl objevit také v digitálním „televizním“ multiplexu A v Praze, Brně a Ostravě.

Zkušební vysílání „do zdi“ spustil ČRo tento čtvrtek 1. prosince. Oficiální zahájení provozu rozhlas avizoval na začátek příštího roku s tím, že půjde o stanici, která bude mít za cíl podporovat zvláště mladé domácí kapely a interprety. Také díky složení moderátorů a redaktorů z řad mladých a dynamických lidí se Rádio Wave zařadí mezi moderní evropská popová rádia, slibuje ČRo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).