Hlavní navigace

Radiokomunikace spustily v Praze multiplex 2 s Novou a Primou (FOTO)

31. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
31. 10. 2008

AKTUALIZOVÁNO České Radiokomunikace (ČRa) v současné době připravují rozjezd svého druhého multiplexu, který bude osazen komerčními stanicemi Prima a Nova. Do budoucna se zde objeví také druhý program televize Prima, Nova Cinema a plnoformátová TV Barrandov, která zahájí vysílání 11. ledna 2009. V Praze už je možné v tuto chvíli zachytit vysílání tohoto multiplexu na kanále 41 pravděpodobně z Cukráku i Žižkova. K jeho spuštění došlo krátce po půl desáté. Příjem potvrzují obyvatelé jak na okraji města, tak i v jeho centru.

V druhém multiplexu ČRa jsou v současné době obsazené pozice s názvy TEST, NOVA, BARRANDOVTV, PRIMA2 a PRIMA. Obě komerční televize (Nova s Primou), které už v současné době vysílají, mají už v této síti klasický program, TEST a BARRANDOVTV obsahují pouze barevné pruhy. Pozice PRIMA2 je složena z černé obrazovky s bílým informačním textem: NA TOMTO KANÁLE UVIDÍTE V BUDOUCNU VYSÍLÁNÍ DRUHÉHO PROGRAMU TELEVIZE PRIMA. Technické údaje multiplexu – modulace 64 QAM, OFDM 8k, FEC 2/3 a ochranný interval 1/4.

SCREENSHOTY:
technické parametry
obsah multiplexu
Testovací pozice v multiplexu 2
Vysílání televize Nova v multiplexu 2
Vysílání televize Prima v multiplexu 2
Vysílání TV Barrandov v multiplexu 2
Vysílání bonusového kanálu televize Prima v multiplexu 2

BRAND24

AKTUALIZOVÁNO 10:30 – České Radiokomunikace začaly spouštět postupně i další oblasti. Po jedenácté hodině naskočil digitální signál také na 48. kanálu z vysílače Krašov.

AKTUALIZOVÁNO 13:00 – V tuto chvíli už by měly být v provozu všechny vysílače, které měly být dnes spuštěny a šíří vysílání digitálního multiplexu 2. Podrobnosti naleznete v této aktualitě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).