Hlavní navigace

Radiokomunikace spustily náhradní DVB-T vysílání ze Žižkova

16. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 9. 2008

České Radiokomunikace spustily pravděpodobně již včera večer náhradní digitální vysílání multiplexu A z věže v Mahlerových sadech. Podrobnosti o tomto kroku zatím nechce společnost oficiálně potvrdit. Podle našeho zdroje ale dojde k vydání tiskové zprávy na toto téma dnes odpoledne. DVB-T vysílání ze Žižkova na 25. kanálu doplní dočasné vysílání ze Strahova a stávající pokrytí středních Čech z Cukráku. Spuštění multiplexu A z dočasných antén na Žižkově si diváci v Praze de facto vymohli svými stížnostmi na zhoršený nebo nulový příjem ze Strahova.

BRAND24

K TÉMATU: Pravděpodobně od zítřka se bude vysílat multiplex A v Praze dočasně ze tří míst

České Radiokomunikace se snaží vyjít vstříc divákům a reagovat na problematický příjem, který ve svých domácnostech registruji, konstatovala včera pro DigiZone.cz mluvčí ČRa Marie Fianová. Problematický příjem byl způsobený především horizontální polarizací přijímacích antén. Osud multiplexu A už je však téměř zpečetěn. V Praze – městě skončí jeho vysílání 31. října, kdy ho na 53. kanále nahradí veřejnoprávní síť České televize a Českého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).