Hlavní navigace

Rádio Zet zdvojnásobilo čas vysílání v češtině, anglický servis BBC přesouvá na noc

16. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší „česká BBC“ pod hlavičkou rozhlasové skupiny Lagardère posiluje původní obsah, který zatím nabízela pouze formou internetového vysílání.

Víc než dvojnásobnou dávku vysílání v češtině začalo nabízet zpravodajsko-publicistické Rádio Zet, někdejší „česká BBC“. Nově česky vysílá 13 hodin denně místo šesti, ve všední den od šesté ráno do sedmé večer a o víkendu od sedmé ráno do šesté večer. Překlopilo tak dosavadní české vysílání ze svého webu www.zet.cz. V éteru se tak nově objevují informace a zprávy s orientací na byznys a podnikání, vědu a techniku, společnost a kulturu podané v souvislostech a s vysvětlujícími komentáři hostů. V nočních hodinách na český blok navazuje anglické vysílání BBC World Service, které dosud Rádio Zet přebíralo i přes den.

BRAND24

K TÉMATU: Rádio Zet/BBC chce zlegalizovat zařazování hudby, žádá RRTV o změnu licence

Jsme rádi, že nyní můžeme rozhlasový prime time využít pro domácí publikum. Stěžejní produkty jako přehledy zahraničních novin a webů, byznysové zprávy a různé rozhovory jsou nyní dostupné rozhlasovým posluchačům třináct hodin denně. Čtyřiadvacetihodinová on-line nabídka tohoto obsahu na webu zet.cz samozřejmě zůstává k dispozici, v rádiu ale navíc posluchači najdou i dopravu, počasí a další informace. Rozšiřujeme tím náš servis, uvedl ředitel Rádia Zet Miroslav Škoda. Stanice se zaměřuje na informace, networking a seriózní zpravodajství. Součástí vysílání je i oblíbený kurz angličtiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).