Hlavní navigace

Rádio pro emigranty ze Srbska a Černé Hory začne vysílat na satelitu

19. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 2. 2008

Společnost Suton Company GmbH se sídlem v německém Steinbachu, která provozuje vysílání Radia Suton ve městě Frankfurt am Main, by ráda zahájila vysílání ze satelitu Hotbird na pozici 13 st. východně. V současné době čeká na vydání licence u spolkového úřadu LPR Hessen (Hessische Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien). Stanice je zajímává tím, že se specializuje na vysílání pro srbskou a černohorskou menšinu v Německu a okolních státech.

Tato zpráva je aktuální zvláště v době, kdy v Srbsku vznikl nedávno stát Kosovo a počet uprchlíků tak může díky nespokojenosti narůstat. Stanice by měla získat satelitní licenci na dobu minimálně tří let. Rádio vysílá v srbštině a němčině na frekvenci 96.2 MHz. Převážnou část programu obsahuje zábava a hudba. Mimo to stanice však informuje také o německé a balkánské kultuře. Čtyřiadvaceti­hodinový program je financován podobně jako české Rádio Proglas, z darů od posluchačů a telefonních služeb.

Zdroj: Satnews.de

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).