Hlavní navigace

Rádio Impuls je opět nejposlouchanější, už sedmý rok po sobě. Dokonce stouplo

10. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT Hlavním stanicím Českého rozhlasu klesla poslechovost, celkový podíl rozhlasu na trhu ale překročil 21 procent požadovaných Radou ČRo

Nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v České republice zůstává Rádio Impuls, které je jedničkou trhu už sedmý rok po sobě. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku a prvním kvartále letošního roku jej denně poslouchalo v průměru 1,047 milionu posluchačů. Alespoň jednou týdně si jej naladilo 2,072 milionu lidí. Vyplývá to z aktuálních dat Radioprojektu, která dnes zveřejnily agentury Median a STEM/MARK.

K TÉMATU: Rádio Impuls dokrylo dálnici D1, slibuje řidičům lepší signál v Posázaví

BRAND24

Impuls drží 12,6 procentní podíl na poslechovosti celého rozhlasového trhu. Oproti minulému měření si polepšil o osm tisíc posluchačů denně a v meziročním srovnání dokonce o 20 tisíc. Druhým nejposlouchanějším rádiem zůstává Frekvence 1 s 926 tisíci posluchači denně, která si ale oproti minulému měření pohoršila o 14 tisíc posluchačů, a třetí je Evropa 2 s 883 tisíci posluchači denně, která si polepšila o 12 tisíc posluchačů.

Největší pokles z celoplošných stanic vykázal Český rozhlas 1 – Radiožurnál, který si pohoršil o 29 tisíc posluchačů na 671 tisíc. Klesal i Český rozhlas 2 – Praha, a to o 21 tisíc na 360. Naopak Český rozhlas 3 – Vltava mírně stoupnul o čtyři tisíce posluchačů denně na hodnotu 63 tisíc. V celkovém podílu na trhu si Český rozhlas polepšil o půl procentního bodu na 21,1 procenta a splnil tak požadavek Rady ČRo, aby udržel hranici 21 procent. Při minulém měření tomu tak nebylo radní kvůli tomu snížili čtvrtletní prémii generálnímu řediteli Petru Duhanovi.

Radioprojekt, IV/2011 + I/2012

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).