Hlavní navigace

Rádio_FM by se mělo na žilinském kmitočtu 94,5 MHz ozvat ještě do konce roku

13. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„RTVS vyvíjí úsilí, aby veřejnou službu poskytovalo co nejširšímu počtu svých posluchačů a diváků. Přidělení tzv. Ženevské frekvence nás proto mimořádně těší,“ uvedl generální ředitel RTVS.

Pravděpodobně ještě v letošním roce odstartuje slovenské veřejnoprávní Rádio_FM na ženevském kmitočtu 94,5 MHz z vysílače Žilina. Dnes to oznámil Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Po několikaměsíční přestávce tak opět ožije VKV frekvence, která díky svému zásahu dolétla až na Moravu a do Slezska, za dobrých příjmových podmínek ještě dále. Předpokládané zahájení vysílání Rádia_FM na kmitočtu 94,5 MHz s výkonem 20 kW je předběžně naplánováno na druhou polovinu příštího měsíce.

BRAND24

K TÉMATU: Alternativní Rádio_FM výrazně zvýší zásah, získalo žilinskou frekvenci 94,5 MHz

RTVS vyvíjí úsilí, aby veřejnou službu poskytovalo co nejširšímu počtu svých posluchačů a diváků. Přidělení tzv. Ženevské frekvence nás proto mimořádně těší, uvedl generální ředitel RTVS Václav Mika. Rádio_FM má na slovenském rozhlasovém trhu výjimečné postavení. Žádné jiné rádio nepodporuje alternativní slovenskou hudební tvorbu v takovém rozměru jako Rádio_FM. Naším zájmem je naplňovat tento úkol co nejlépe, dodal ředitel rozhlasových programových služeb RTVS Vincent Štofaník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).