Hlavní navigace

Rádia Čas, Černá hora a Frekvence 1 s licencemi pro digitální vysílání

2. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 6. 2011

Takzvanou transformační licenci, kterou se daná rozhlasová stanice zavazuje přejít na digitální vysílání, získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) rádia Čas, Černá hora a Frekvence 1. RRTV o tom informovala včera prostřednictvím tiskové zprávy. Všem třem stanicím se tak prodloužilo oprávnění pro analogové šíření jejich signálu až do 10. října 2025.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká BBC získala transformační licenci pro digitální rozhlasové vysílání

V tuto chvíli už je mezi držiteli například britská BBC vysílající na VKV kmitočtech, o něž se dělí s digitální stanicí Českého rozhlasu, Rádiem Česko, celoplošný Impuls a také pardubické Fajn Radio Life. Všichni tři noví držitelé transformačních licencí jsou úspěšnými hráči na tuzemském rozhlasovém trhu. Rádio Čas vlastní moravský podnikatel Radim Pařízek, který by měl rozjet projekt digitální televize Pohoda, Černá hora expandovala postupně z východních Čech také do dalších oblastí a Frekvenci 1 provozuje v České republice místní pobočka francouzského mediálního domu Lagardère.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).