Hlavní navigace

Radek John potvrdil vstup do politiky

2. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 6. 2009

Novinář, publicista a dlouholetá ikona investigativní žurnalistiky TV Nova Radek John potvrdil svůj vstup do politiky. V říjnových volbách do sněmovny bude kandidovat za stranu Věci veřejné. Strana to dnes oznámila na tiskové konferenci. John před časem uvedl svůj záměr kandidovat, aby mohl projevovat své politické názory. „Jako známý novinář jsem nemohl říkat své politické názory. Teď jsem si řekl skvěle, konečně můžu říkat, co si myslím o politické situaci, která je katastrofální,“ uvedl před týdnem pro bulvární deník Blesk.

BRAND24

PSALI JSME: Radek John lituje, že z Novy odešel tak pozdě

John pracoval pro televizi Nova od jejího vzniku. Patří mezi zakládající tváře investigativního pořadu Na vlastní oči. V české komerční jedničce skončil před několika měsíci kvůli bočním podnikatelským aktivitám, i když on sám popírá, že by vedení televize v minulosti cokoliv zamlčoval. Nicméně redakce pořadu Na vlastní oči se po 15 letech od vzniku Novy prakticky rozpadla a pořad byl zrušen. Kromě Johna postupně odešli i Janek Kroupa a Josef Klíma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).