Hlavní navigace

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vypsala výběrové řízení na vedoucího svého úřadu

18. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle služebního zákona, který platí od loňského roku, se musí na všechny vedoucí funkce v úřadech vypsat výběrová řízení, i když byly před přijetím zákona obsazeny.

Nového vedoucího svého úřadu hledá Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Náměstek ministra vnitra pro státní službu („superúředník“) Josef Postránecký vypsal výběrové řízení na pozici, kterou již léta zastává Petr Bartoš. Podle služebního zákona, který platí od loňského roku, ale musí všichni vedoucí pracovníci na úřadech projít výběrovým řízením. Bartoš se tedy může do konkurzu přihlásit a post obhájit, výběrové řízení je ale otevřené naprosto všem zájemcům. Tendr probíhá od 11. září, přihlášky do výběrového řízení lze podávat do 25. září. Zatím není jasné, jaké složení bude mít výběrová komise, vítěz řízení však má nastoupit již v rozmezí října nebo listopadu letošního roku.

BRAND24

K TÉMATU: Krejčí je opět předsedou RRTV, místopředsedy Bezouška, Jehlička a Mencl

Rada si nad rámec služebního zákona stanovila pro kandidáty na vedoucí Úřadu RRTV podmínku dokončeného vysokoškolského vzdělání v magisterském studijním programu ekonomického nebo právního zaměření. Služební předpis s tímto požadavkem začal platit letos 1. září, vyhlásil ho předseda RRTV Ivan Krejčí. Zájemci o funkci vedoucího Úřadu RRTV mají mít rozhled v oblastech média, audiovize, regulace vysílání; veřejné investování a zadávání veřejných zakázek; organizační věci státní služby a správa služebních vztahů státních zaměstnanců, příslušníků bezpečnostních sborů a vojáků z povolání; zahraniční vztahy a služba; informační a komunikační technologie a finance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).