Hlavní navigace

Rada dokončila vyhodnocování projektů digitálních televizí

25. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 1. 2006

Licenční řízení na nové digitální televize dospělo do finále. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ve středu večer oznámila, že na svém druhém letošním zasedání dokončila přípravu podkladů pro hlasování o licencích. RRTV na svém zasedání dokončila základní vyhodnocování projektů podaných do licenčních řízení na digitální televizní vysílání včetně podrobné analýzy ekonomické připravenosti jednotlivých uchazečů, prohlásil předseda rady Petr Pospíchal.

Tipy C

Udělení licencí může proběhnout velmi rychle, neboť na pátek si Poslanecká sněmovna naplánovala třetí čtení „digitální“ novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání. Ta stanovuje pravidla pro přechod na zemské digitální vysílání a do jejího schválení poslanci RRTV nedoporučovali přijímat jakákoli nezvratná rozhodnutí, mezi něž patří i udělení licencí pro zemské digitální vysílání s platností na dvanáct let. Pokud tedy poslanci v pátek zákon schválí, k udělování licencí by mohlo dojít již na dalším zasedání vysílací rady, které proběhne 7. a 8. února.

Předseda vysílací rady Petr Pospíchal je ale k tomuto termínu skeptický. Takhle jednoduché to není, i když bych rád, aby bylo, uvedl pro server DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).