Hlavní navigace

Rada Českého rozhlasu: přejeme vám plodnou diskusi

11. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
V pražském Divadle Archa dnes proběhla veřejná debata o Radiu Wave a obvinění této stanice z propagace fašismu, které zaznělo na veřejném zasedání Rady Českého rozhlasu 23. října v Ostravě. Samotní radní se této akce odmítli zúčastnit a prostřednictvím své mluvčí Dany Jaklové zaslali šéfredaktorovi serveru DigiZone.cz tento dopis.
Dana Jaklová

Vážený pane Potůčku,

Jménem Rady Českého rozhlasu děkuji za pozvánky na Vámi organizovanou diskusi o Radiu Wave. Zároveň přijměte omluvu účasti členů Rady ČRo.

Vaše diskuse je rozdělena na dva tematické okruhy, a to na vysvětlení výroků členů Rady ČRo z veřejné schůze 23. 10. 2008 a dále na plány stanice Českého rozhlasu Radia Wave.

K prvnímu tématu vydala Rada Českého rozhlasu dvě prohlášení, která najdete na stránkách Rady na serveru Českého rozhlasu. Rada Českého rozhlasu je ze své činnosti odpovědná Poslanecké sněmovně, je kolektivním orgánem, a proto se její členové nezodpovídají nikomu jinému než orgánům sněmovny.

K druhému tématu – Rada ČRo ze zákona nemůže ovlivňovat program ČRo. Radě ČRo přísluší jen schvalovat dlouhodobé plány programového, technického a ekonomického rozvoje. Rada ČRo je proto přesvědčená, že diskuse o budoucnosti Radia Wave je plně v kompetenci managementu Českého rozhlasu.

Rada Českého rozhlasu oceňuje Váš osobní zájem o osud stanice Českého rozhlasu Radia Wave a všem účastníkům Vámi připraveného setkání přeje plodnou diskusi.

BRAND24

Mgr., MgA. Dana Jaklová

Místopředsedkyně a tisková mluvčí Rady ČRo

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).