Hlavní navigace

První výsledky denní sledovanosti televizí na tn.cz vykazují značné rozdíly

1. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 9. 2008

Televize Nova dnes poprvé zveřejnila na svém webu tn.cz pět nejsledovanějších televizních pořadů napříč českými televizními stanicemi za uplynulý pátek, sobotu a neděli, a také výsledky sledovanosti hlavních zpráv Novy, Primy a ČT 1 za tyto tři dny. Data jsou za diváckou skupinu 15 až 54 let, která vyhovuje právě Nově, neboť na diváky v tomto věku tato televize cílí svůj program a prodává reklamní časy.

K TÉMATU: Nova bude zveřejňovat denní sledovanost všech televizí, ale po svém

Server DigiZone.cz má pro srovnání k dispozici i data za cílovou skupinu diváků starších patnácti let, na kterou měří sledovanost všechny ostatní televize. Rozdíl je patrný na první pohled: například nejsledovanější nedělní pořad, film Jedna ruka netleská na ČT 1, sledovalo podle tn.cz 808 tisíc diváků (ve věkové skupině 15 až 54 let), zatímco v divácké skupině starších patnácti let bez omezení horní hranice věku to bylo 1,211 milionu diváků.

BRAND24

Výrazně v neprospěch České televize a Primy vycházejí výsledky sledovanosti hlavních nedělních zpravodajských relací. Nova na tn.cz uvádí u svých Televizních novin 1,140 milionu diváků ve věku 15 až 54 let, u Událostí na ČT 1 pak pouze 290 tisíc diváků a u Zpráv TV Prima 235 tisíc diváků. V divácké skupině lidí starších patnácti let ale Televizní noviny v neděli sledovalo 2,279 milionu diváků, Události 757 tisíc diváků a Zprávy TV prima 626 tisíc diváků. Rozdíly v datech jsou znatelnější právě u ČT a Primy.

Sobotním Událostem na ČT 1 dokonce tn.cz přisuzuje pouze 194 tisíc diváků, tedy něco málo přes tři procenta, ale v divácké skupině starších patnácti let je sledovalo 557 tisíc lidí, což bylo více než šest procent dospělé populace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).