Hlavní navigace

Provozovatel televize JOJ nechal propadnout licenci pro případný další kanál v Česku

7. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jednu ze dvou satelitních licencí využil provozovatel JOJky pro novou televizi JOJ Cinema. Ta vysílá filmy posledních několika let a neobsahuje vůbec reklamy.

Provozovatel televize JOJ, společnost JOJ Media House, nechala v České republice propadnout satelitní licenci pro případné spuštění své další televize. Vyplývá to z aktuálního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Satelitní licenci pro kanál JOJ nezískal přímo JOJ Media House, ale loni v květnu byl udělen spřízněné firmě Doneal. Ta v minulosti využila satelitní licenci pro kanál JOJ Plus na spuštění nové tematické televize JOJ Cinema. Ta je prostřednictvím družice dostupná v Česku u operátora Skylink.

BRAND24

K TÉMATU: Joj a Plus získaly od české RRTV licence pro satelitní vysílání v Česku a na Slovensku

JOJ Cinema se na našem trhu poměrně rychle etablovala. Jde o filmový kanál určený pro základní nabídky operátorů, který vysílá zahraniční snímky posledních let. Jedním z velkých lákadel byl při spuštění tohoto programu akční film John Wick s Keanu Reevesem. Atraktivita JOJ Cinemy staví nejen, jak již bylo řečeno, na filmech posledních let, ale také na tom, že televize neobsahuje reklamu. Přestože jde o slovenskou televizi, filmy jsou dabované do češtiny. K dispozici je ovšem zájemcům formou jazykových stop i originální znění.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).