Hlavní navigace

Provozovatel Mňam TV nechce znevýhodňovat placené služby, chystá VOD

29. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V rámci videa na vyžádání by se měl objevit obsah, který se nedostane na televizní obrazovku, a tudíž bude přinášet přidanou hodnotu a výhodu oproti DVB-T distribuci.

Provozovatel nového neplaceného tematického kanálu Mňam TV, společnost CE Media, chce operátorům placených služeb v budoucnu nabízet i video na vyžádání (VOD). Na včerejší výroční konferenci České asociace elektronických komunikací (ČAEK) to uvedla Erika Luzsicza, jednatelka a šéfka firmy Axocom, která stanici na českém a slovenském trhu zastupuje. Právě VOD má být pro operátory výhodou, která je bude vyzdvihovat oproti pozemnímu vysílání, kde je stanice šířena jako free-to-air, tedy nekódovaný a tím pádem neplacený kanál. Mňam TV je první a jedinou neplacenou televizí v portfoliu Axocomu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Atmedia: Novou stanici Mňam TV už si naladilo téměř šest set tisíc diváků

S tímto programem musíme vstoupit do on-line světa, kde však chceme nabízet exkluzivní obsah zpoplatněný. Tímto směrem chceme podpořit partnery na placené distribuci. Rádi bychom takto podporovali více prodej našich služeb, zdůvodnila plánovaný krok na včerejší konferenci Luzsicza. Co se týká placených kanálů, mezi ně patří u společnosti Axocom například stanice History, Crime and Investigation (CI), Nickelodeon nebo English Club. U placených stanic už jsme operátorům začali nabízet obsah pro VOD služby, potvrdila manažerka z Axocomu známá v minulosti díky společnosti IKO Kabel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).