Hlavní navigace

Provozovatel Impulsu chce spustit ve středních Čechách nové rádio

12. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podrobnosti o chystané rozhlasové stanici, o níž informoval server Borovan.cz, generální ředitel Londy neprozradil. Zajímavé je však její šíření – v pásmu středních vln.

Společnost Londa, která je provozovatelem celoplošného Rádia Impuls a pražská lokálky RockZone 105,9, by chtěla rozšířit svoje portfolio o další rozhlasovou stanici. Serveru Borovan.cz to potvrdil přímo generální ředitel Londy Jiří Hrabák. Doufám, že licenci dostaneme a že do poloviny roku 2013 tuto stanici spustíme, konstatoval Hrabák. Nová rozhlasová stanice by podle jeho slov měla pokrývat Prahu, Středočeský kraj a případně i přilehlé regiony. O podrobnostech Hrabák nehovořil.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Rádio Impuls je opět nejposlouchanější, Radiožurnál zůstává i přes nárůst čtvrtý

Podle posledního průzkumu poslechovosti Radioprojekt za druhý a třetí kvartál letošního roku ladil Impuls denně 1,053 milionu posluchačů, za ním pak následovala se stotisícovým odstupem konkurenční Frekvence 1 a s ještě větším pak Evropa 2. RockZone ladí denně 25 tisíc posluchačů, což ho řadí co do úspěšnosti vedle Kiss 98 a Radia 1. V tuto chvíli je  zatím předčasné spekulovat nad tím, jakým způsobem by nová stanice fungovala. Podle Hrabáka má však využít ke své distribuci střední vlny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).