Hlavní navigace

Propad akcií držitele licence Novy a milionové prémie jejího šéfa

5. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 3. 2008

V přepočtu 83 milionů korun. Takovou odměnu dostane za uplynulé dva roky Adrian Sarbu, jednatel společnosti CET 21 (držící licenci na televizi Nova) a výkonný i provozní ředitel společnosti CME. Informovalo o tom včerejší vydání deníku Právo, ale s dodatkem neurčitosti: Mluvčí Novy nemohla tuto informaci potvrdit, mluvčí CME na dotaz nereagovala.

Adrian Sarbu řídí pro CME v České republice televizi Nova, na Slovensku Markízu a v Rumunsku, ze kterého pochází, stanici Pro TV. Bonus v podobě pěti milionů dolarů dostal Sarbu za mimořádné výnosy Novy a Markízy. Peníze vloží do rozvoje svého soukromého podnikání.

Včerejší den také přinesl nepříznivou zprávu pro akcionáře CME. Na pražské burze akcie společnosti kótované jako CETV včera klesly o 7,7 procenta. V přepočtu na jednu akcii je to propad 110 korun – místo dřívějších 1500 na současných 1390 korun. Důvodem je především světová ekonomická recese. Akcie CETV byly ale včera titulem, který na pražské burze ztratit nejvíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).