Hlavní navigace

Šéf programu Primy: Musíme lidem vymazat z hlavy, že Nova je televizní jedničkou

28. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Plánovaný přesun Cest domů na úterý a čtvrtek a jejich opětovný návrat do původního času byl podle programového ředitele součástí strategie v rámci konkurenčního boje.

To, že TV Nova je brána stále jako lídr trhu, a tudíž je označována za televizní jedničku, se nelíbí programovému řediteli konkurenční skupiny Prima Petru Vladykovi. Řekl to v rozhovoru pro aktuální vydání týdeníku Marketing&Media. Asi tři týdny zpátky jsme byli před Novou, předminulý týden jsme byli o půl procenta za Novou, čili obě skupiny už jsou dnes v zásadě čistě technicky z pohledu čísel vyrovnané, uvedl Vladyka. Skutečnost, že je Nova stále jedničkou na trhu by Vladyka podle svých slov lidem rád se svým týmem vymazal z hlavy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: První pololetí: Lídrem byla Nova, ČT hodně stoupala, Prima také, ale méně

Původní tvrzení, že Cesty domů budou vysílány místo pondělí a středy přímo proti Ordinaci v růžové zahradě, tedy v úterý a ve čtvrtek, prý bylo taktikou. Použiji příměr z fotbalu: máte 11 hráčů, kteří budou hrát na hřišti, a čekáte, jakou sestavu zveřejní soupeř, abyste věděla (rozhovor dělala redaktorka Lucie Váníčková, pozn. red.), koho dát na pravou zálohu a koho na pravou obranu. Ta sestava se nemění, my jsme si jen trochu pohráli s těmi posty, konstatoval Vladyka. Rozhodnutí vrátit Cesty domů do původního času padlo poté, co své karty odhalila Nova a proběhla další analýza.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Prima family začne vysílat Obchoďák 8. září. Nasadí ho na úterky a čtvrtky až ve 21:30

Programový šéf Primy se zároveň nebojí, že by Prima Cool byla ohrožena startem kanálu Fanda, který spustila konkurenční skupina Nova. Vzhledem k tomu, že Fanda je v plenkách, tak při vší úctě reagovat musí Fanda. Cool je zavedený, má přesah i k ženským divákům. Pokud chce být konkurencí Coolu, tak musí přinést takové programové schéma, které bude konkurenční, uvedl Petr Vladyka, který si myslí, že programová nabídka Fandy zatím není zdaleka tak pestrá, jak by mohla být. Prima Cool teď navíc prý díky jeho strategii získala i prostor, jak se může zlepšit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).