Hlavní navigace

Program Primy povede Jan Rubeš, bývalý šéf akvizice ČT

2. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 4. 2007

Televize Prima má nového programového ředitele. Post, který loni na podzim uvolnil Miloš Zahradník (nynější šéf programové strategie Primy), ode dneška náleží Janu Rubešovi, dosavadnímu šéfovi oddělení akvizice České televize. Rubeše do Primy přivedl nový výkonný ředitel Petr Chajda, který do konce roku 2005 vedl oddělení akvizice na Nově.

BRAND24

Příchod nového programového ředitele vnímám jako další významné posílení managementu televize, které umožní spojení zahraničních zkušeností se znalostí domácího televizního trhu, uvedl Chajda. Sám Rubeš spojuje svůj nástup do Primy s jednoznačným úkolem zvýšit její sledovanost: Chci nejen udržet stávající diváky, ale postupně, nejlépe hned, získat i nové diváky.

V televizní branži se Rubeš pohybuje od roku 1974, kdy nastoupil jako asistent produkce do Československé televize. Poté byl vedoucím výrobního štábu v Hlavní redakci hudebních pořadů ČST, režisérem a scénáristou dokumentárních pořadů, producentem v Producentském centru uměleckých pořadů ČST a šéfproducentem převzatých pořadů ČT. Jan Rubeš je absolventem FAMU.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).