Hlavní navigace

Prodejci kritizují firmu Gital kvůli změnám tarifů u CS Linku

16. 2. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
16. 2. 2007

Okamžitou změnu tarifů u předplacených kuponů pro příjem televizních programů přes satelitní službu CS Link, ke které ve středu přistoupila společnost Gital, ostře kritizují prodejci televizní techniky. Gital jako jeden z distributorů dekódovacích karet pro příjem CS Linku ze dne na den zrušil dosavadní způsob registrace pro satelitní odběr hlavních českých televizních programů, přičemž v podstatě všechny zpoplatnil.

Úprava ceníků souvisí se zařazením televize Nova do nabídky CS Linku přes karty Gital. Firma musí televizi hradit všechny náklady spojené s pronájmem družice a distribucí signálu. Proto Gital přistoupil k radikálnímu kroku a zrušil dosavadní možnost registrace příjmu programů České televize a Primy na dobu neurčitou. Společnost zároveň oznámila, že dosavadní tarify s definitivní platností končí. Výjimkou je roční registrace za 200 korun, jejíž platnost vyprší ke konci března.

Prodejci nyní neví, jak naložit s kupony v obchodech. Bez dřívějšího upozornění jsme byli společností Gital informováni e-mailem, že registrace za 500 korun na tři roky a za 1 000 korun bez časového omezení již není možno používat s okamžitou platností, popisuje komunikaci s Gitalem Lubomír Proboszcz ze společnosti Sapro. Rozhodnutí distributora považuje za ukvapené a neseriózní.

BRAND24

Hlavně z důvodu neinformování distributorů, partnerů, prodejců a zákazníků v dostatečném předstihu tímto neinformováním vznikne mnoho problémů, uvádění zákazníků v omyl, včetně klamání spotřebitele, míní Proboszcz. Sapro proto doporučuje ostatním prodejcům, aby momentálně pokud možno kupóny Gital vůbec neaktivovali. O možném překlenovacím období pro karty, které jsou na cestě k zákazníkům a prodejcům, se budeme snažit domluvit se společností Gital, dodal Proboszcz.

Na ukvapené rozhodnutí Gitalu si stěžuje i Markéta Rychecká ze společnosti Digitální televize: Dělají v tom pěkný zmatek, letos je to už třetí větší změna. A ještě k tomu ze dne na den. Změny čekají zřejmě i diváky CS Linku s dekódovacími kartami od společnosti Trade and Technology. Ta rovněž jedná o zpřístupnění televize Nova a bude muset zohlednit vyšší náklady v ceníku služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).