Hlavní navigace

Proč musela Prima s Jojkou předčasně vyklidit Hotel Paradise? Neplatily prý nájem

8. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ REAKCE TV JOJ – Blog Panáček v reality show odhalil pravý důvod předčasného vystěhování štábu a soutěžících reality show Hotel Paradise z resortu v Dominikánské republice

Nikoli bezdůvodný útok „šílené“ majitelky lokální produkční společnosti v Dominikánské republice, ale nesplněné závazky a dluh v astronomické výši jednoho milionu dolarů (asi 20 milionů korun) vedly k předčasnému vyklizení Hotelu Paradise, v němž FTV Prima společně se slovenskou televizí Joj natáčely stejnojmennou reality show. Skutečné důvody předčasného návratu štábu a soutěžících do České republiky zveřejnil blog Panáček v reality show, kterému je sdělil jeden z členů produkce.

REAKCE: Televize Joj odmítá tvrzení dominikánské produkce Hotelu Paradise o dluzích

Joj a Prima odůvodnily vyklizení hotelu a předčasný návrat do Prahy „bezpečnostními důvody“, protože na ně prý majitelka místní produkce Tracey Cuesta, která zajišťuje chod Hotelu Paradise, zaútočila s nožem a ohrožovala je i ozbrojená ochranka. Podle zdroje Panáčka v reality show se ale televize snaží zakrýt skutečný důvod, kterým byly zpožděné platby za pronájem hotelu a cla za dovoz televizní techniky. Televize měly překročit předem stanovený počet členů štábu a do hotelu přicestovat dříve, než bylo domluveno, přičemž za přebytečné lidi ani dny navíc místní produkci nezaplatily.

K TÉMATU: Prima musela předčasně vyklidit Hotel Paradise. Prý kvůli bezpečnosti

„Podle prvotní smlouvy měla lokální produkce zajistit ubytování a stravu pro 60 členů štábu na celkem 90 dnů od 19.února do 19. května. Někteří dorazili ale už 3.února a šedesátičlenná skupina přiletěla do Dominikánské republiky 13.února, tedy o týden dřív než bylo původně ve smlouvě domluveno, a paní Cuesta (majitelka lokální produkce, pozn. red.) pro ně musela zařizovat ubytování,“ popsal blogu člen česko-slovenské produkce. V průběhu natáčení se pak počet členů štábu vyšplhal až na 88, do Dominikánské republiky přijížděli na návštěvu jejich rodinní příslušníci, ale televize místní produkci zaplatila jen za 60 lidí a první týden pobytu vůbec neuhradily.

ČTĚTE TAKÉ: Nejžádanější pořady na internetové Prima Play? Hotel Paradise a Partička

BRAND24

Za špatně vykázaný dovoz televizní techniky do Dominikánské republiky stanice dluží na clu 200 tisíc dolarů (asi čtyři miliony korun), další peníze dluží za obsluhu generátoru v Hotelu Paradise, pomocnému personálu, stavební úpravy a používání mobilních telefonů. Celkový dluh vyšplhal na jeden milion dolarů (20 milionů korun), přičemž Tracey Cuesta měla Joj a Primu informovat ještě před začátkem vysílání Hotelu Paradise, že natáčení nebude možné dokončit a techniky vyvézt ze země, pokud televize neuhradí celý dluh.

Právníci obou stran se nejprve dohodli a splacení alespoň části dlužných peněz – 200 tisíc dolarů za clo – ale když je Joj s Primou neuhradily, místní produkce štáb z Hotelu Paradise vykázala. „Nyní se celý spor řeší právní cestou. Slovenská strana podala žalobu na paní Cuesta za to, že vše dělala s cílem obohatit se na technickém vybavení. Podali také žalobu za ohrožování střelnou zbraní, ale vyšetřování prokázalo, že se to nezakládá na pravdě. Dominikánský soud eviduje žalobu na TV JOJ pro podvod, zpronevěru, hanobení osoby, šíření pomluvy a další skutky, přičemž výše způsobených škod je vyčíslena na částku přes 50 miliónů dolarů,“ popisuje zdroj Panáčka v reality show.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).