Hlavní navigace

Příští rok odstartuje v kabelu UPC nová digitální televize Altema

6. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 11. 2009

UVNITŘ VIDEO Bývalý ředitel multimediální divize Mafry Stanislav Holec stojí před spuštěním nové digitální televize Altema. Tu nabídne v první fázi v kabelové síti pouze společnost UPC Česká republika. Vyplývá to z posledního zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), informaci serveru DigiZone.cz potvrdil sám Holec. Projekt však má zpoždění, původně měl odstartovat už v první polovině letošního roku.

K TÉMATU: Bývalý obchodní ředitel Óčka chce spustit kabelovou televizi

Měl by to být program seriózního obsahu, který by měl spíše než zábavu nabídnout nějaké vzdělávací pořady. Nechceme dávat prioritu zábavním pořadům a nabízet zpravodajství, konstatoval Holec s tím, že všechny velké televize už ho mají. V současné době už stanice Altema vysílá do zdi několikahodinovou smyčku. Na její signál v kabelových sítích si však diváci ještě nějakou dobu počkají. Signál nabídne společnost UPC někdy v první polovině příštího roku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Z Mafry odchází šéf multimediální divize, který má na starost Óčko

Cílovou skupinou má být veškerá populace, která není spokojena se zábavou současných televizí. Šlo by především o starší diváky. Časem by se měl signál dostat i do dalších kabelových nebo IPTV sítí. Altema je poměrně nezvyklý název, dle webových stránek projektu si však pod ním může budoucí divák představit např. alternativní téma nebo all tema – z angličtiny všechna témata. Provozovatelem stanice bude společnost Altema TV Productions, která nabízí služby televizní postprodukce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).