Hlavní navigace

Prima žádá RRTV o odnětí licence digitální televizi TV 7

3. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 12. 2009

Společnost Regio Media, která je spřízněná s majitelem televize Prima a provozuje regionální kanály pod značkou R1, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby zahájila se společností EBD řízení ve věci odnětí digitální licence. Za firmou EBD stojí podnikatel Jaroslav Berka, který je také majitelem Regionální televizní agentury (RTA). Ta podobně jako regionální studia R1 sdílí kmitočty pro pozemní vysílání s Primou a v přesně stanovených časech se připojuje do jejího celostátního vysílání s regionálními zprávami.

BRAND24

Prostřednictvím společnosti EBD je Berka vlastníkem digitální licence pro kanál TV 7. Jak uvedla pro server DigiZone.cz předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová, regulační orgán bude nyní žádat po společnosti EBD vysvětlení, proč nebylo zahájeno vysílání do 360 dnů od udělení licence a zároveň si vyžádá vysvětlení od Regio Media, proč podnět podala. Následně může být zahájeno správní řízení, po kterém může případně dojít k odnětí licence Berkovy TV 7.

Tato stanice měla zahájit vysílání v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG) nejpozději začátkem června, avšak nestalo se tak. S operátorem se totiž nedohodla na podmínkách šíření. Problém musí od té doby řešit Český telekomunikační úřad (ČTÚ) a doposud není u konce. Doufám, že to uzavřeme do července, myslel si v polovině června předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Tento spor nám pomůže, protože v budoucnu budeme umět řešit spor o cenu, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).