Hlavní navigace

Také Prima uspěla s žalobou proti uděleným digitálním licencím

11. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 4. 2007

Televize Prima a další dva neúspěšní žadatelé o licence pro digitální televizní vysílání, společnosti TV Lyra a Step PR, uspěli s žalobami proti rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení licencí novým digitálním programům. Městský soud v Praze tak v jejich případě postupoval naprosto shodně jako u žalob televizí Nova a Galaxie sport, jež uznal za důvodné už loni na podzim.

Soud rozhodl ve zkráceném řízení o žalobách společností FTV Prima, TV Lyra a Step Public Relations. Všechny namítaly nezákonnost rozhodnutí o udělení digitálních licencí a byly účastníky licenčního řízení, uvedl na svých webových stránkách týdeník Marketing a Media. Verdikty padly 30. března a 10. dubna. Na soudu dále leží ještě dvě žaloby posledního neúspěšného účastníka licenčního řízení, společnosti Minority. Podle webu tento případ připadl soudci Janu Rybovi.

BRAND24

Jakmile soud vyřídí i tyto poslední dvě žaloby, bude se moci RRTV vrátit k vypsanému licenčnímu řízení a bude znovu rozhodovat o licencích. Vybírat by měla mezi společnostmi, které už digitální licenci od rady obdržely a těmi, které výsledek řízení napadly u soudu a jejich žaloba uspěla. Očekává se, že RRTV opět vybere původních šest vítězů licenčního řízení. Podle současného zákona by ale neúspěšní žadatelé mohli výsledek výběru opět zpochybnit u soudu.

Více v zítřejším článku na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).