Hlavní navigace

Prima si nezve do diskusí komunisty, vyčetla jí to Rada pro vysílání

22. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2011

Absence zástupců Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) v diskusních pořadech televize Prima se nelíbí Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Radní proto Primě pohrozili zahájením správního řízení. Došlo ke zvýhodnění politických stran ODS, ČSSD, TOP 09 a VV oproti páté parlamentní straně KSČM tím, že žádný její zástupce nebyl v průběhu čtyř měsíců vysílání pořadu Partie hostem tohoto politicko-publicistického pořadu, uvedla RRTV v tiskové zprávě ze svého posledního jednání.

ROZHOVOR: Proč nás má Václav Klaus rád? Nevím, říká moderátor Partie na Primě

BRAND24

Komunisté se do nedělní Partie, kterou moderuje zástupce šéfredaktorky zpravodajství Jan Punčochář, nedostali od loňského prosince do letošního března. Podle zákona by přitom Prima měla zajistit, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech byly dodržovány zásady objektivity a vyváženosti. Zákon říká, že „v celku vysílaného programu nesmí být jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě“.

Prima má podle radních odstranit chybu do třiceti dní, v následujícím měsíci by tedy měla dát ve své Partii prostor zástupci KSČM. Vyčkáme na písemné vyhotovení předmětného rozhodnutí a následně zvážíme další kroky, reagovala na požadavek RRTV pro agenturu ČTK mluvčí Primy Jana Mrákotová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).