Hlavní navigace

Prima může vysílat i digitálně, rozhodla RRTV

9. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 2. 2007

Televize Prima má podle současné licence nárok na celoplošné zemské digitální vysílání v jakékoli síti elektronických komunikací. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), podle níž se tak společnost FTV Prima stala provozovatelem vysílání s rozšířenou licencí. V praxi to znamená, že Prima může pozemní cestou vysílat jak analogově, tak digitálně.

BRAND24

Rada tak v podstatě zopakovala podobný výrok z loňského prosince, který se týkal televize Nova. Oficiálně jím potvrdila dosavadní tvrzení komerčních televizí, že jejich licence pro pozemní vysílání jsou technologicky neutrální. Nova i Prima tak mohou vysílat nejen v multiplexech DVB-T, ale také v pozemních digitálních sítích určených pro šíření televizního signálu na mobilní telefony (DVB-H). Oprávnění je platné do roku 2017 (Nova) a 2018 (Prima).

V případě, že by si Nova a Prima požádaly o úplně nové licence pro zemské digitální vysílání, získaly by oprávnění na celých dvanáct let s možností jeho automatického prodloužení na dalších dvanáct let. Nynější licence podle současného zákona už prodloužit nelze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).