Hlavní navigace

Prima love by mohl být nový název pro Primu family, která už má licenci

16. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 2. 2011

UVNITŘ ZNĚNÍ LICENCE Pokud by se televize Prima rozhodla spustit nový televizní kanál pro ženy, nemusela by ani žádat o novou vysílací licenci. Od loňského března totiž vlastní licenci pro zemské digitální vysílání programu Prima family. Tomu by zhruba za měsíc vypršela zákonem stanovená roční lhůta pro zahájení vysílání, ale protože žádná další televize nemůže v DVB-T zahájit vysílání na základě příslušné licence dříve, než dojde k dokončení procesu digitalizace (tedy do června 2012, kdy se v České republice vypnou poslední analogové vysílače), může odložit start až do června 2013.

DOKUMENT: Licence pro zemské digitální vysílání programu Prima family

Pokud by se Prima rozhodla pro případný ženský kanál Prima love použít licenci pro Primu family, musela by požádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o souhlas se změnou názvu a licenčních podmínek. Prima family je totiž v písemném odůvodnění o udělení licence charakterizována jako plnoformátový program, který počítá i se sportem. Prima přitom na sklonku loňského roku zrušila svoji sportovní redakci a kromě sportovních zpráv přestala vysílat i veškeré sportovní přenosy.

K TÉMATU: Prima zve na tiskovou konferenci, kde představí projekt Prima love

BRAND24

I tak by se nový program Primy mohl nejprve objevit jen na satelitu a v kabelových rozvodech. Do některé ze zemských digitálních sítí by se mohl dostat pouze jako program převzatý z těchto vysílacích platforem, podobně jako televize Publicmultiplexu 3. Naplno by pak využil svoji licenci pro DVB-T až po vypnutí všech analogových televizních vysílačů v České republice. Prima představí projekt Prima love tento čtvrtek na tiskové konferenci v Praze. Zatím nepotvrdila, zda půjde o samostatný kanál, nebo jen pořad.

ČTĚTE TAKÉ: Prima Family: program, který může přijít s křížkem po funuse

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).