Hlavní navigace

Prima love bude mít první data z peoplemetrů už začátkem května

18. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 3. 2011

První data sledovanosti z peoplemetrů získá Prima love, ženský kanál televize Prima, již začátkem května. Vyplývá to z rozhodnutí Asociace televizních organizací (ATO), která je zadavatelem elektronického průzkumu sledovanosti televizí v České republice. Informaci serveru DigiZone.cz potvrdila jednatelka ATO Vlasta Roškotová. Prima love se tak dostane k přesným údajům o své sledovanosti o měsíc dříve, než je běžné.

K TÉMATU: Prima love míří do multiplexu 3, třetí program Primy startuje na MDŽ

ATO totiž obvykle zprostředkuje první data nově měřené televizní stanici tři měsíce po obdržení žádosti o zařazení do panelu elektronického měření sledovanosti. Prima očekává, že do konce roku dosáhne Prima love sledovanosti programu Prima Cool, jenž oslovuje v průměru mezi třemi a čtyřmi procenty dospělého publika. Později by se její podíl na dospělém publiku měl podle generálního ředitele Primy Marka Singera pohybovat do pěti procent.

BRAND24

ROZHOVOR: Kvůli Primě love rozšíříme počet vysílačů multiplexu 3, slibuje ředitel Primy

Máme takovou představu, že by Prima měla být schopna plus mínus uhájit svoji pozici, což je v tuto chvíli dejme tomu 18 procent podílu na dospělém publiku. Samozřejmě v závislosti na tom, jaká bude sezóna. Obě dvě novější televize se budou pohybovat mezi třemi a doufejme, že pěti procenty. Když to dopočítáte, pro celou skupinu to může být mezi 21 a 25 procenty u diváků starších patnácti let. To je pozice, která nám dává poměrně slušný index vůči konkurenci, řekl Singer v rozhovoru pro DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).