Hlavní navigace

Prima ještě neví, co bude vysílat na tematických kanálech

22. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
22. 4. 2008

Televize Prima může sice ještě do konce léta získat dvě licence pro zemské digitální vysílání, zatím ale neví, jakým programem je zaplnit. Prima, resp. společnost Regio Media, má už teď otevřenou cestu k jednomu celoplošnému oprávnění pro DVB-T, protože pokrývá svým regionálním vysíláním víc než 33 procent území nebo populace Česka. O druhé oprávnění si bude moci požádat přímo Prima, a to do tří měsíců po vydání Technického plánu přechodu na digitální vysílání, kterým se má vláda zabývat příští týden.

BRAND24

Možností je několik, od zpravodajství až po zábavu. Zatím jsme ale nerozhodli, jaké žánrové zaměření by stanice měly mít. Navíc máme do některých licencí zakomponované regionální vysílání, tak musíme počítat i s tímto aspektem, uvedl v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny generální ředitel Primy Marek Singer.

Jestli se komerční televizní dvojka na českém trhu pustí do budování nových stanic, to je zatím pouze pravděpodobné, nikoliv jisté. Můj úkol je maximalizovat hodnotu Primy na českém trhu. Jednou z možností je určitě vícekanálová strategie. Jestli je to správná možnost, záleží na více faktorech a jedním z nich je i finální podoba Technického plánu přechodu na digitální vysílání. Určitě je to ale jedna z možností, zmínil Hospodářským novinám Marek Singer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).