Hlavní navigace

Prima dala červenou kartu fotbalovému komentátorovi

6. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2008

Nepovedený vtip, kterým se snažil odlehčit jeden z komentátorů televize Prima sobotní fotbalový zápas West Ham United a Chelsea, ho stál na určitou dobu místo. Redaktor si během zápasu spletl jména fotbalistů, a proto pronesl opravnou větu: Je to samozřejmě Essien a ne Mikel, spletla mě jejich podobná barva opálení. Včera večer o tom referoval server iDNES.cz, informaci DigiZonu.cz potvrdil také tiskový mluvčí televize Ladislav Pavlík. Celou záležitost jsme vyřešili interně, okamžitě a razantně, sdělil Pavlík.

Výrok sportovního redaktora nezůstal bez odezvy a přišla na něj minimálně jedna stížnost. Podle šéfredaktora sportovní redakce TV Prima Jiřího Nikodýma neměla být reakce projevem rasismu. Jak uvedl pro iDNES, šlo pouze o nešťastně zvolená slova. Kolega není rasista, moc ho výrok mrzí. Chybu ale udělal v přímém přenosu, což už nejde vrátit, dodal Nikodým.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).