Hlavní navigace

Prima Cool ani Prima Klub pro Slováky vysílat nebude

25. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 2. 2009

Slovenští diváci, kteří se těšili, že uvidí v kabelových rozvodech nové kanály televize Prima nazvané Prima Cool a Prima Klub, budou zklamání. Vedení FTV Prima se totiž rozhodlo, že bude programy distribuovat pouze pro Českou republiku. Pro server Mediálne.sk to uvedla mluvčí Primy Jana Kocová. Navíc pouze pro toto území má licenci. Oficiální souhlas tak od Primy kabeloví operátoři na Slovensku nedostanou.

Možností, jak by se Prima Cool mohla objevit alespoň v nějaké platformě u našich východních sousedů, je zařadit program do satelitního Skylinku a označit ho jako testovací vysílání. Podobně už je řešeno na Slovensku šíření hlavního kanálu Primy. Prima Cool je vlastníkem jak terestrické licence, vysílat bude v multiplexu 2, tak i kabelové a satelitní.

Tipy C

Podle serveru Mediálne.sk se veskrze vlažně staví k zařazování nových kanálů z Česka právě slovenští operátoři. Nabízen tu není kanál ČT4 nebo Nova, z nedávno odstartovaných televizí pak TV Barrandov. Jiná situace pak vládne v tuzemsku. U nás jsou nabízeny v kabelových sítích povětšinou všechny slovenské programy. Některé DVB-C sítě nabízejí už i JOJ Plus.

DigiZone.cz se této problematice podrobně věnoval v článku Markíza i Trojka od STV přidání na karty Trade&Technology odmítají, a to loni v srpnu. Tehdejší sliby slovenských televizí na odstranění svých kanálů z českých kabelovek, ale, jak je vidět, vyzněly do ztracena a zůstalo tak pouze u slibů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).