Hlavní navigace

Prima byla v pátek nejsledovanější televizí v Česku, poprvé porazila Novu

1. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 1. 2012

Nejsledovanější televizí v České republice, alespoň u základní cílové skupiny diváků starších 15 let, se v pátek 30. prosince poprvé stala televize Prima. O několik desetin procentního bodu se jí podařilo v celodenním podílu na dospělém publiku porazit Novu, která klesla pod hranici 20 procent. Ani Prima se přes tuto hranici nedostala, s podílem 19,66 procenta byla ale nejsledovanější. Nova dosáhla podílu 19,47 procenta, třetí v pořadí, ČT 1, pak 17,82 procenta.

K TÉMATU: Zprávy TV Prima byly ve čtvrtek jen 600 tisíc diváků od Televizních novin

BRAND24

U mladší cílové skupiny diváků od 15 do 54 let si udržela prvenství Nova, která na takto staré diváky primárně cílí. V pátek oslovila v průměru 22,38 procenta tohoto publika, což je ale také podprůměrná hodnota. Na druhém místě skončila Prima s podílem 18,4 procenta a na třetím ČT 1, která oslovila 17,1 procenta publika ve věku od 15 do 54 let. Prima u dospělých nad 15 let zvítězila i přes to, že se nejsledovanějším pořadem pátečního večera stala pohádka Anděl Páně na ČT 1.

Prima v pátek večer vysílala animovaný rodinný film Divočina, Show Jana Krause a romantickou komedii Moje žena a jiné katastrofy, Nova dobrodružný film Inkoustové srdce, krimifilm Zlodějská partie a muzikál Dreamgirls. ČT 1 vedle zmíněné pohádky Anděl Páně, kterou vidělo 1,5 milionu diváků včetně dětí, dávala i americkou komedii Po čem ženy touží.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).