Hlavní navigace

Prima bude umístěna do multiplexu 2

30. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 9. 2008

Společnost Czech Digital Group si vybrala České Radiokomunikace jako dodavatele technického řešení, protože by nebylo budování sítě ve vlastních silách. Radiokomunikace se na to podle Kamila Levinského, ředitele pro transformaci ČRa, cítí. Situace, která teď nastala podle Levinského, je na hranici zvládnutí, ale prý se vše podaří podle plánu. Digitalizovat jde v případě ČT rychle, že obětuje vlastní kanál. Řešení je podle šéfa digitalizace ČT Pavla Hanuše jednodušší, než kdyby šla mimo její rámec.

Finální řešení počítá s V polarizací pouze pro Prahu a Brno. Levinský řekl, že se takto lépe vlny šíří ve městech a v zástavbě výškových budov. Diváci budou mít lepší pokrytí na prutovou anténu, konstatoval Kamil Levinský, ředitel pro transformaci ČRa. S vertikální polarizací pojede tedy z pochopitelných důvodů také multiplex společnosti Czech Digital Group. Prima požádala o šíření svého kanálu v našem multiplexu, konstatoval Levinský. Tzn. v multiplexu 2 by byla Prima, Nova a TV Barrandov. Prima nebude ve „Trojce“, protože není efektivní budovat tak robustní sítě, aby bylo pokrytí na sto procent. Klientů na našem trhu prý není dostatek. Prima by měla začít v multiplexu 2 vysílat k 31. říjnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).