Hlavní navigace

Příjem britských kanálů ITV na běžné paraboly skončí v České republice zítra

10. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Běžní diváci, kteří tak nejsou satelitními lovci signálů, už budou moci z pozice 28,2 stupně východně sledovat pouze řadu tematických stanic, nikoliv však britské plnoformátové kanály.

Z bezproblémového příjmu britských kanálů z rodiny ITV a Channel 4 už se diváci především v Čechách dlouho radovat nebudou. Možnost sledovat tyto stanice na parabolách běžných rozměrů skončí zítra. Právě na brzké hodiny dne 11. února potvrdila ITV překlopení svých programů na nový satelit Astra 2E, který byl na začátku února uveden do komerčního provozu. Stejný krok potká i již zmiňovaný Channel 4. Minulý týden, konkrétně ve čtvrtek 6. února, byly na novou družici překlopeny stanice BBC, čímž de facto skončil jejich bezproblémový příjem, kdy například v Praze stačila parabola o průměru 85 centimetrů.

BRAND24

K TÉMATU: Příjem BBC na běžné paraboly trval v Česku přesně dva roky, skončí zítra

Naše programy budou jako součást dohody s operátorem překlopeny v úterý na nový satelit s užším vyřazovacím diagramem. Nové pokrytí bylo stanoveno tak, aby splňovalo požadavky vysílatelů, kteří distribuují své programy ve Velké Británii, kde jsou taktéž držiteli vysílacích práv a nikoliv tedy do ostatních zemí. Diváci ve Velké Británii těmito změnami nebudou nijak ovlivněni, uvedla v oficiálním prohlášení ITV. Příjmu kanálů BBC na nové pozici se věnuje například španělská stránka Skyinmadrid.com, která zmiňuje mimo jiné i Slovensko. V Prievidzi je potvrzen hraniční a problematický příjem na parabolu o průměru 2,5 metru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).