Hlavní navigace

Přenosový kanál s datovým tokem 15 Megabitů? Na satelitu Astra 3B od Italů

28. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 2. 2011

UVNITŘ VIDEO Neobvykle vysoký datový tok pro přenosový kanál dnes použila na satelitu Astra 3B společnost Telecom Italia. Na parametrech: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12671/V, SR 7200, norma DVB-S2, kódování žádné (FTA) se objevil přenosový kanál označený jako ITA491 (A) BREMBATE s konstantním datovým tokem 15 Megabitů za sekundu. Méně obvyklá je i norma přenosu DVB-S2.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Italové spustili první trojrozměrnou terestrickou službu na světě

V době psaní této zprávy byl kanál stále aktivní. Kamera, která pořizovala záběr, byla umístěna na jedné z italských ulic, kde stály dva přenosové vozy s parabolickými anténami. Dění v okolí však příliš nenasvědčovalo tomu, že by se na ni mělo něco dít. Dle záběrů však místo patří pravděpodobně některému z trestných činů. V současné době se vyjadřují k události i místní policisté a nechybějí tu záběry italské komerční televize LA7, kterou provozuje společnost Telecom Italia Media. Tento přenosový kanál je již na Astře 3B využíván několik týdnů, takový datový tok nabízí však poprvé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).