Hlavní navigace

Premiere změnil kódování, bojuje i proti českým pirátům

16. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 5. 2007

Německá placená satelitní televize Premiere podnikla další z kroků proti pirátům. Od pondělí operátor mění kódování satelitního příjmu, aby odříznul tisíce nelegálních dekodérů a diváků s načerno nakoupenými dekódovacími kartami, a to včetně České republiky. Na většině pirátských dekodérů začaly postupně vypadávat všechny programy Premiere, upozorňuje server Parabola.cz.

BRAND24

Týká se to všech přijímačů s tzv. EMU a komerčních pirátských karet typu Anaconda a Minerva, upřesnil web. K poslední velké změně kódování satelitní platformy Premiere došlo loni v létě, kdy se bez signálu ocitla celá řada diváků i v České republice. Ti si však tuto službu nemohou legální cestou předplatit, protože je určená výhradně pro diváky v Německu.

Pirátský příjem německé placené televize Premiere je v tuzemsku velmi populární, protože platforma vysílá ze stejných družic jako většina českých televizních stanic, včetně služeb CS Link a UPC Direct. Důvodem k probíhajícím změnám v kódování je zamezit pirátskému příjmu chráněných programů, ochrana investic a také ochránit zákazníky, kteří si za službu řádně platí, konstatuje Parabola.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).