Hlavní navigace

Premiere bojuje proti černým divákům, které má i v Česku

3. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 7. 2006

Placená německá televize Premiere změnila dnes ráno přístupové kódy ke svému vysílání, aby tak – alespoň na čas – zamezila majitelům některé z karet Didem, Daytona a Cerebro v pirátském příjmu. Informaci přinesl server Parabola.cz, který situaci shrnul: První změna v kódech byla provedena 15. června. Tato změna vyřadila všechny diváky, kteří používali emulátory a moduly s ilegálním softem pro příjem Premiere. Očekává se, že se brzy objeví nové aktualizace pro dnes vyřazené karty. Jediným řešením je provést výměnu karet všem abonentům.

Tažení Premiere proti neplatičům se vyostřilo především kvůli Mistrovství světa ve fotbale, které tento týden v Německu vrcholí. Placená satelitní platforma z akce vysílá přímé přenosy, a to nejen ve standardní kvalitě, ale i ve vysokém rozlišení (HDTV). Parabola.cz uvádí: Ke změnám přistupuje Premiere i s rizikem možných problémů s příjmem u diváků s řádným předplatným. Sledovat placené vysílání a neutratit za programy ani korunu, to je podle informací DigiZone.cz populární i v České republice. Podle Petra Kosíka z firmy Omko před startem šampionátu výrazně stoupl prodej satelitní přijímačů, které vkládání nelegálních karet podporují, např. set-top-boxu Humax CI 8100.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).