Hlavní navigace

Překlopí Viacom další kanály MTV do formátu 16:9? Zatím to tají

22. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 3. 2012

Společnost Viacom International Media Networks, která je provozovatelem kanálů pod hlavičkou MTV a také stanice Nickelodeon, zatím tají, zdali své další programy převede ze zastaralého formátu 4:3 do moderního 16:9. Vyplývá to z vyjádření, které serveru DigiZone.cz poskytla Essősy Orsolya, která v této firmě působí na pozici Nickelodeon Brand Director pro střední a východní Evropu a Israel.

ČTĚTE TAKÉ: Evropské hudební ceny MTV bude letos hostit Frankfurt

Jak jistě víte, v tuto chvíli máme v České republice dva programy v širokoúhlém formátu (MTV Dance a MTV Rocks, pozn. red.). Nickelodeon nadále zůstává ve formátu 4:3, a to je naše dnešní oficiální informace, uvedla Orsolya. DigiZone.cz zajímalo, zda je v budoucnu možné očekávat širokoúhlý formát také u programů MTV Hits a MTV Music. Například v Itálii už jsou takto oba programy dostupné, i když vysílají ve verzi odlišné oproti Evropě. Ve formátu 16:9 vysílá nově také britská verze stanice MTV Classic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).