Hlavní navigace

Přehodí Prima regionální odpojování na svůj nový program?

7. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2008

Jedním z důvodů, proč televize Prima žádá o satelitní a kabelovou licenci pro nový program Prima klub, může být řešení otázky sdílení kmitočtů s regionálními televizemi. Nynější licence Primy pro celostátní pozemní vysílání obsahuje podmínku, podle níž se musí o hlavní vysílače dělit s regionálními studii a v přesně stanovený čas je musí pouštět do svého vysílání. Sdílení kmitočtů má platit i po přechodu na zemské digitální vysílání.

Tipy C

Pokud by Prima přistoupila na Technický plán přechodu, mohla by pro kabelový a satelitní program Prima klub žádat kompenzační licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání. Pak by se jí otevřela cesta k přesunutí licenční podmínky sdílení kmitočtů z hlavního programu na tento kompenzační kanál.

Prima totiž vychází z formulace svojí nynější licence, podle níž se mají regionální televize připojovat do centrálního programu společnosti FTV Premiéra, nynější firmy FTV Prima. Licence nehovoří přímo o Primě, ale o společnosti, která ji provozuje. Pokud tedy FTV Prima získá licenci pro další pozemně šířený program, mohla by povinnost sdílení kmitočtů s regiony převést na něj.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).