Hlavní navigace

Přechod regionálního vysílání z ČT 1 na ČT 24 se dotkl i DVB-T

10. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 1. 2011

Změny v regionálním vysílání České televize, které nastaly od minulého týdne, se nedotknuly pouze satelitního vysílání, ale také toho terestrického, konkrétně digitálního. Zatímco diváci, jež přijímají signál stále ještě analogovou cestou, tak přišli v podstatě o možnost pustit si prostřednictvím televizní obrazovky Události v regionech, majitelům set-top-boxů a televizorů s digitálním tunerem se změnilo označení stanic.

BRAND24

K TÉMATU: Na satelitu Astra 3A začalo regionální vysílání kanálu ČT 24

Do 2. ledna byly regionální pozice označovány jako CT1 pro Čechy, CT1 SM pro severní Moravu a CT1 JM pro jižní Moravu. To již nyní neplatí. Od 3. ledna se tyto symboly přesunuly ke kanálu ČT 24. Pro Čechy je tak pozice zpravodajské stanice České televize označena jako CT24, pro severní Moravu CT24 SM a CT24 JM pro jižní Moravu. Stejně je tomu i na satelitu. Pro všechny tři oblasti České republiky je na družici Astra 3A vysíláno také společné EPG, takže diváci se dozvědí o tom, co chystá Redakce zpravodajství pro Čechy a nikoliv pro Moravu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).