Hlavní navigace

Přechod ČT 2 do digitálního vysílání v Plzni bude „natvrdo“

24. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 8. 2007

Diváky druhého programu České televize v Plzni, kteří jsou odkázaní na analogový pozemní příjem, čeká s přechodem na zemské digitální vysílání docela drsné přepnutí. Narozdíl od ostatních oblastí, kde se digitální vysílání zapíná několik týdnů či měsíců před plánovaným odpojením analogového signálu, nebude mít ČT 2 v Plzni žádné přechodné období.

ČTĚTE TAKÉ: Veřejnoprávní multiplex? Snad už letos, věří Česká televize

BRAND24

Přechod „natvrdo“ je nutný kvůli nedostatku vhodných kmitočtů. Česká televize chce ještě do konce letošního roku spustit vysílání svého veřejnoprávního multiplexu z vysílače Krašov a také z plzeňského městského vysílače Krkavec. Digitální síť se čtyřmi programy ČT bude vysílat na kanálu 34, který nyní využívá analogová ČT 1 na Krkavci. Ta si před spuštěním veřejnoprávního multiplexu prohodí analogový kanál s programem ČT 2.

Analogové vysílání ČT 2 z Krkavce poté televize jeden večer vypne a druhý den ráno na tom samém kanále začne vysílat veřejnoprávní multiplex, který bude vysílat na jednofrekvenční síti prostřednictvím kanálu 34 jak z Krašova, tak Krkavce. Na čtvrteční tiskové konferenci ČT v Domažlicích to potvrdil technický ředitel ČT Rudolf Pop. Kavčí hory by chtěly tuto operaci zvládnout do letošních Vánoc, ale jsou závislé na schválení „diginovely“ v Parlamentu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).