Hlavní navigace

Pražský vysílač Ládví čeká výluka. Připraví se na spuštění Regionální sítě 7?

30. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle čtenářů DigiZone.cz proběhla minulý čtvrtek výluka multiplexu 4 také na středočeském vysílači Kozmice. I z něho bude šířen signál nové regionální sítě, a to na kanálu 23.

Telekomunikační operátor Digital Broadcasting oznámil na dnešní jedenáctou až patnáctou hodinu výluku pražského vysílače Ládví, z něhož je šířen signál multiplexu 4. Na profilu sociální sítě Facebook o tom informovaly stanice Smíchov a Fanda, které jsou součástí balíku kanálů této firmy. Výpadek signálu těchto programů a také kanálů Nova HD, Telka, TV Pohoda a Inzert TV tak zaznamenají mj. diváci ve středních Čechách, především severně od Prahy. Signál multiplexu je šířen na kanálu 42. Vysílače Novodvorská a Olšanská budou vysílat po celý den bez výpadku.

DT24

K TÉMATU: Pařízkova Regionální síť 7 odstartuje příští měsíc, v Jihlavě už testuje

Jaký je důvod operátora k několikahodinovému odstavení pražského vysílače se serveru DigiZone.cz nepodařilo zjistit. Vlastník společnosti, podnikatel Radim Pařízek, svůj telefon nezvedal, ředitel vnějších vztahů firmy Martin Roztočil se v e-mailu odpovědi na přímou otázku vyhnul. Je pravděpodobné, že operátor využije odstávku k tomu, aby vysílač doplnil o technologie pro přenos signálu na kanálu 37 sloužící Regionální síti 7. Právě ta má z této lokality začít během května šířit signál. Radim Pařízek bude multiplex provozovat prostřednictvím společnosti Progress Digital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).