Hlavní navigace

Praha bude mít od září už deset zemských digitálních multiplexů

15. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatím posledním digitálním multiplexem je nová síť operátora Czech Digital Group. Spuštěním tohoto balíku kanálů se ovšem expanze nových stanic do Prahy nezastaví.

Už deset zemských digitálních multiplexů (DVB-T) bude od září šířeno na území našeho hlavního města. S výjimkou jednoho z nich se ke všem zbývajícím dostane většina Pražanů. Regionální síť 6, která je určena pro šíření vysílání radniční butovické televize, má výkon pouhých 10 Wattů a její výkon je tak pochopitelně značně omezen. Kromě multiplexů 1 až 4 společností České Radiokomunikace, Czech Digital Group a Digital Broadcasting mohou Pražané zachytit například Regionální síť 7 s HD kanály České televize a Retro Music TV, případně Regionální síť 4, v níž nechybí mimo jiné Kino Svět, TV MetropolTV Noe.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenská TV 8 expanduje do DVB-T v Čechách, brzo ji naladí i Pražané

Zatím posledním multiplexem, který rozšířil programovou nabídku zachytitelnou na území hlavního města, je Regionální síť 12 operátora Czech Digital Group. Její součástí jsou stanice Prima Cool HD a Óčko Expres HD. Pravděpodobně ještě na konci tohoto měsíce expanduje do Prahy také Regionální síť 1 podnikatele Ivo Brabce, jediným ohlášeným kanálem je zatím slovenská TV 8, a příští měsíc spustí lokální multiplex také České Radiokomunikace. V něm nabídnou Primu HD. Kmitočtový příděl pro Prahu má také Regionální síť 13, její účel je však zatím stále nejasný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).