Hlavní navigace

PragoNet si registroval 30 českých a na 50 cizích televizí

7. 8. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
7. 8. 2006

Společnost T-Systems PragoNet si registrovala téměř 80 televizních programů a šest rádií na šíření prostřednictvím kabelových systémů. Informuje o tom dodatek zprávy ze 14. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Registrace platí pro katastrální území hlavního města Prahy. PragoNet, který je stejně jako mobilní operátor T-Mobile součástí struktur německé společnosti Deutsche Telekom AG, je známý jako dodavatel řešení IPTV a vysokorychlostního Internetu do pražských novostaveb. Pro televizi šířenou internetovým protokolem neplatí sice regulační nařízení jako pro jiné platformy, PragoNet se chce ale pravděpodobně raději pojistit. Nebo se firma rozhodla nabídnout Pražanům kromě televize šířené internetovým protokolem i klasickou kabelovku a konkurovat tak v metropoli Karnevalu a UPC.

Seznam registrovaných televizí pro převzaté vysílání je následující:

České stanice: ČT 1, ČT 2, ČT24, ČT4 Sport, Nova, Prima televize, 24.cz, A +, Cinemax, Cinemax 2, CS Film, FILM BOX, FUN 1, Galaxie sport, HBO, HBO 2, MeteoTV, Minimax, NONSTOP KINO, NOSTALGIE, O (óčko), Spektrum, TvNOE, TV 13, TV METROPOL, Karneval TV, UPC EXPRESS, INFOTV, PORT, TV Šeberov.
Zahraniční stanice: Animal Planet, AXN, BBC Prime, BBC World, Boomerang, BR, Cartoon Network, CCTV 9, CNN, Discovery Channel, DWF (Deutche Welle), ESPN, Euronews, EUROSPORT, EUROSPORT 2, Extréme sports channel, Film +, Hallmark, Hustler TV (v časovém rozsahu 22:00–06:00 h), Jetix, JOJ, Kabel 1, MTV Europe, MUSIC BOX, National Geographic Channel, NAUTIK TV, ORF, ORF 2, RTL, STV 1, STV 2, TA 3, TCM, TV 5, TV Deko, TV MARKÍZA, TVP 1, TVP 2, TV PAPRIKA, VH 1 Europe, Viasat Europe, Viasat History, VIVA, Zone Club (Club), Zone Reality (Reality TV), Zone Romantica (Romantica).

BRAND24

Televizní nabídku doplňuje i šest českých rohlasových programů – čtyři okruhy Českého rozhlasu a dvě celoplošná komerční rádia: ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha, ČRo 3 – Vltava, ČRo 6, Frekvence 1, Rádio Impuls.

Pokud někoho zajímá vztah společnosí T-Systems PragoNet a T-Mobile Czech Republic, uvádíme jeho osvětlení. PragoNet je od roku 2001 součástí divize T-Systems. Český T-Mobile patří do divize T-Mobile. T-Systems a T-Mobile jsou sesterské divize společnosti Deutsche Telekom AG. Opravme tedy tvrzení, které jsme včera mylně uvedli: Společnost T-Systems PragoNet není a nikdy nebyla datovou divizí společnosti T-Mobile.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).