Hlavní navigace

PPF se může vrátit do televizního byznysu, jedná o koupi české Telefóniky

16. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší majitel televize Nova může získat 69-procentní podíl v Telefónice, která je provozovatelem největší IPTV služby v České republice, O2TV

Investiční skupina PPF by se mohla po deseti letech znovu vrátit do televizního byznysu. Vyjednává totiž o odkupu výrazně většinového podílu v české pobočce telekomunikační společnosti Telefónica, která je největším provozovatelem IPTV v zemi. Její službu O2TV si předplácí 140 tisíc zákazníků a nedávno prošla zásadní technologickou proměnou, již Telefónica propaguje masivní reklamní kampaní. PPF by podle sdělení mateřské španělské Telefóniky mohla získat v české pobočce podíl 69 procent.

BRAND24

K TÉMATU: O2TV zavedla nové boxy iP4.tv EVO-4T a přehrávání pořadů až 30 hodin zpětně

PPF se dlouhodobě snaží proniknout na trh mobilních operátorů v Česku. V minulosti projevila zájem zúčastnit se aukce kmitočtů pro mobilní služby nové generace LTE a stát se čtvrtým mobilním operátorem v Česku. Nakonec se však do tendru nepřihlásila, protože Český telekomunikační úřad (ČTÚ) si stanovil podmínku, že se nový hráč na trhu nesmí v budoucnu spojit s žádným ze tří stávajících mobilních operátorů v Česku. PPF byla v letech 2000 až 2003 majoritním vlastníkem televize Nova, poté ji prodala bermudské společnosti CME.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).