Hlavní navigace

Posluchači Rádia Wave svolali na úterý demonstraci před budovu ČRo

27. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 10. 2008

DOPLNĚNO Demonstraci na podporu Rádia Wave svolali na úterý 28. října od 17. hodin před budovu Českého rozhlasu v Římské ulici posluchači této stanice, kterým se nelíbí postup Rady ČRo vůči tomuto programu. Radní na svém výjezdním zasedání v Ostravě minulý týden ve čtvrtek obvinili Rádio Wave z propagace fašismu a programový ředitel ČRo Richard Medek prohlásil, že by se stanice pro mladé měla přeformátovat a věnovat spíše mainstreamu.

K TÉMATU: Rada Českého rozhlasu obvinila Rádio Wave z propagace fašismu

Averze radních vůči Rádiu Wave vzbudila vlnu nevole nejen mezi posluchači, ale také hudebními kritiky. Petr Vizina otevřeným dopisem vyzval předsedu Rady ČRo Jiřího Floriana k rezignaci a zároveň zahájil petici za jeho odvolání. Podobně se zachovali i další publicisté a interpreti. Demonstraci k budově Českého rozhlasu v Římské ulici svolali posluchači prostřednictvím diskusního fóra přímo na webu Rádia Wave.

BRAND24

DOPLNĚNO 17:30: Podle jedné z organizátorek úterního setkání na podporu Rádia Wave nepůjde o veřejnou demonstraci. V úterý by měl proběhnout jen sraz lidí se stejným názorem na způsob jednání Rady Českého rozhlasu. Vzniklo to spontánně. Chceme se setkat a domluvit se na dalších společných krocích. Nebude se jednat o demonstraci a neúčastní se toho pouze poslouchači Rádia Wave, protože nejde v žádném případě jen o podporu tohoto rádia, sdělila.

Server DigiZone.cz chystá z úterní akce reportáž a fotogalerii

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).